محل تبلیغات شما

برای خرید، فروش و همچنین معامله ارزهای دیجیتال بایستی به یک صرافی ارز دیجیتال مطمئن و معتبر مراجعه نمایید. در سراسر دنیا، صرافی هایی که به صورت مجازی اقدام به ارائه خدمات به کاربران می کنند در قالب سایت و اپلیکیشن موبایلی موجود بوده و کاربران در ابتدا بایستی در آن ها ثبت نام نمایند. اگر شما هم جزو کسانی هستید که قصد آشنایی با صرافی ارز دیجیتال را دارند، در ادامه همراه ما باشید.

صرافی ارز دیجیتال

 hr2y_s1.jpg

برای آشنایی با مفهوم صرافی ارز دیجیتال، لازم است با دو مفهوم صرافی و ارز دیجیتال آشنا شوید. در این قسمت این دو عبارت را شرح داده ایم.

صرافی چیست؟

اگر بخواهیم تعریفی عامیانه و ساده از صرافی داشته باشیم، می توان گفت صرافی محلی است که در آن ارزهای مختلف مورد داد و ستد قرار می گیرد. به طوری که افراد با مراجعه به صرافی می توانند در ازای پرداخت یک ارز، یک ارز دیگر دریافت نمایند. مثلاً اگر شما نیاز به دلار داشته باشید، می توانید با مراجعه به صرافی معادل ریالی آن را پرداخت کرده و دلار دریافت نمایید.

ارز دیجیتال چیست؟

در تعریف ساده و عامیانه ارزهای دیجیتال می توان گفت ارز دیجیتال نسخه الکترونیکی پول است. البته این نسخه الکترونیکی در قالب توکن هایی عرضه می شود که هر کدام از این توکن ها مربوط به بستر خاصی می باشند. برای مثال، همان طور که از دلار به عنوان یک ارز واقعی یاد می شود، بیت کوین نیز یک ارز دیجیتال است. تفاوت های زیادی بین ارز واقعی و ارز دیجیتال وجود دارد و در این بین می توان مهم ترین تفاوت این دو ارز را دیجیتالی بودن ارز دیجیتال (مثل بیت کوین) و ملموس بودن ارز واقعی (مثل دلار) دانست. در حال حاضر ارزهای دیجیتال زیادی در مارکت وجود دارند و هر یک از این ارزهای دیجیتال ارزش مخصوصی دارند. ارزش ارزهای دیجیتال به دلایل گوناگونی بستگی دارد که مهم ترینِ آن ها تقاضایی است که از سمت کاربران برای کسب آن ها می شود.

تعریف صرافی ارز دیجیتال

حال با توجه به تعاریفی که برای صرافی و ارز دیجیتال داشتیم، می توان گفت صرافی ارز دیجیتال یا همان اکسچنج (exchange) بستری است که در آن اشخاص می توانند ارزهای دیجیتال خود را معامله و به ارز دیجیتال (یا ارز ملی) دیگری تبدیل نمایند. صرافی ارز دیجیتال می تواند در قالب یک سایت معمولی باشد یا یک اپلیکیشن موبایل که روی تلفن همراه نصب می شود یا هر دو. کاربرانی که تمایل به فعالیت در بازار کریپتوکارنسی ها یا همان ارزهای دیجیتال دارند، با ثبت نام در یک صرافی ارز دیجیتال می توانند در قبال پرداخت پول ملی یا ارزهای دیجیتال دیگر، ارز دیجیتال دیگری خریداری نموده یا ارز دیجیتال خود را در قبال دریافت پول ملی مثل ریال یا یک ارز دیجیتال دیگر به فروش برسانند. برای ثبت نام یا انجام معامله در کارگزاری ها، نیاز به حضور فیزیکی در محل دفتر صرافی ارز دیجیتال وجود نداشته و تنها کافی است از طریق سایت یا اپلیکیشن موبایل اقدام شود. دلیل این اتفاق نیز همین است که چون با دارایی هایی از جنس دیجیتال سر و کار داریم، عملاً نیازی به مراجعه حضوری نبوده و تمام فعالیت ها در بستر مجازی انجام می شود. بزرگ ترین صرافی های ارز دیجیتال در دنیا، صرافی هایی مثل بایننس و کوینکس هستند. همچنین در کشور عزیزمان ایران نیز صرافی های مختلفی در این سال ها تاسیس شده و به کاربران ایرانی خدمات رسانی می کنند.

انواع صرافی های ارز دیجیتال

همانطور که اشاره کردیم، صرافی ارز دیجیتال مکانی است که در بستر اینترنت وجود داشته و شما می توانید در آن اقدام به خرید و فروش رمز ارزهای مختلف نمایید. در حال حاضر، صرافی های زیادی وجود دارد که هر کدام از آن ها نسبت به یک دیگر کارکردی متفاوت داشته و در کل خرید و فروش ارزهای دیجیتال را پشتیبانی می کنند. پیش از ورود به بازار ارزهای دیجیتال و فعالیت در صرافی های ارز دیجیتال، بد نیست با انواع آن آشنا شوید. طبقه بندی صرافی های ارز دیجیتال با توجه به ویژگی های هر صرافی انجام شده و به صورت کلی در دو نوع صرافی متمرکز و صرافی غیرمتمرکز خلاصه می شود.

صرافی متمرکز

صرافی های متمرکز، مراکزی هستند که توسط یک نهاد یا شرکت خاص اداره شده و کنترل کامل صرافی و دارایی هایی که داخل صرافی وجود دارد، در دست مدیریت صرافی می باشد. در حال حاضر بیشتر صرافی های ارز دیجیتال مثل بایننس، کوین بیس، کوینکس و … از نوع متمرکز بوده و بیش از ۹۰٪ معاملات ارزهای دیجیتال نیز در این صرافی ها انجام می شود. این صرافی ها با تمام ویژگی های مثبتی که دارند، همواره مورد انتقاد مخالفان نیز قرار داشته و برخی معتقدند متمرکز بودن این صرافی ها می تواند در نهایت منجر به از بین رفتن دارایی کاربران یا افزایش ضریب ریسک نگهداری دارایی در آن ها شود.

صرافی غیرمتمرکز

در مقابل صرافی های متمرکز که توسط یک نهاد یا گروه اداره می شود، صرافی های غیرمتمرکز وجود دارند. در واقع مهم ترین تفاوتی که صرافی غیرمتمرکز و متمرکز با یکدیگر دارند، نحوه مدیریت و کنترل دارایی ها در آن هاست. به طوری که در یک صرافی غیرمتمرکز اداره کنندگان صرافی هیچ کنترلی بر دارایی افراد نداشته و به کمک بلاکچین، قراردادهای هوشمند و سایر پروتکل های غیرمتمرکز، تبدیل دارایی ها به صورت مستقیم از طریق کیف پول شخصی هر فرد صورت می پذیرد. این صرافی ها عملاً امکان ی یا مسدود کردن دارایی کاربران را ندارند اما چون معمولاً امکانات صرافی های متمرکز بیشتر از آن هاست، اغلب کاربران صرافی های متمرکز را به این نوع از صرافی ها ترجیح می دهند.

منبع:

https://sarafi.io/

 


دانلود رایگان

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها