افطاري، ويتامين و کرونا!!
روزهاي سختي رو ميگذرانيم. ماه مبارک است و کرونا در کمين است. در اين مقاله سعي ميکنيم که راههاي پيشگيري از کرونا را در روزهاي ماه مبارک به شما آموزش دهيم و به شما بگوييم چطوري ويتامين هاي بدن خود راتنظيم کنيد.
از بين 3 وعده غذايي که در ماه رمضان صرف ميشود ( سحري، افطاري و شام) وعده افطاري و شام از اهميت بيشتري برخوردار هستند. البته منظور از اهميت، تنوع غذايي در اين وعده هاست. با توجه به اينکه يکي از فرايضي که بر آن بسيار تاکيد شده، اجتماع مسلمانان در ماه رمضان است، دعوت به افطاري همواره يکي از پسنديده ترين کارها در اين ماه مبارک است. براي رنگين تر شدن سفره هاي افطاري تان، ميتوانيد از پيشنهادهاي آشپزي مجله اکالا استفاده کنيد. با اينکار علاوه بر هموارتر کردن مسير خود براي رسيدن به بهشت برين، خود و ساير روزه داران را به نشستن پاي سفرههايي رنگارنگ و زيبا دعوت کنيد. روزه گرفتن در ماه رمضان ازواجبات دين اسلام برمسلمان است مگراينکه کسي بيمار ويا مسافرباشد که روزه براو واجب نيست. از فضيلت هاي ماه رمضان شب هاي قدراست که خداوند ازاين شب ها به عنوان تعيين کننده ي سرنوشت يادکرده است.
ماه رمضان ماه نازل شدن فرشتگان: در شب قدر فرشتگان به اذن پروردگار براي تقديرهرکاري نازل ميشوند ؛ يکي ديگر از مواردي که در احاديث ذکر شده است، در خصوص افطاري و دعوت شدن به سفره مهماني خداوند است. با توجه به اين که به مدت 1 ماه نياز است افطاري هاي متنوع درست کنيم، ممکن است با اين سوال برخورد کنيم که " افطاري چه درست کنيم؟" کسي که درخانه وظيفه آماده کردن افطاري را برعهده دارد، با شرايط کرونايي امسال، وظيفه اش سخت تر و سنگين تر است! زيرا امکان خريد غذاهاي آماده مثل حليم، آش و وجود ندارد. ممکن است کم سن وسالان بهانه زولبيا و باميه هم بگيرند که بهتر است در شرايط فعلي از قنادي تهيه نشوند. پيشنهاد ميکنيم مطالب مربوط به آشپزي در ماه رمضان را در اکالا بلاگ بخوانيد و خيلي از مشکلات ذکر شده را با اين روش حل کنيد.
چرا تغذيه درست در ماه رمضان مهم است؟
ماه رمضان داراي سه وعده سحري، افطاري وشام ميباشد و در اين مقاله با ما همراه باشيد تا شما را با اين موضوع که از چه موادغذايي در ايام هاي ماه رمضان استفاده کنيم آشنا سازيم. اکنون که به رسيدن روزهاي رمضان نزديک هستيم با توجه به شرايط آب وهوايي و مراقبت هاي کرونايي، اين سوال براي روزه داران پيش مي ايد که مصرف چه غذاهايي علاوه برتامين سلامتي مانع ازتشنگي زود رس ميشود.اگرشاغل باشند در طول روز انرژي لازم براي انجام فعاليت هاي جسماني را چگونه فراهم کنند. تقويت بدن بيشتر از راه خوردن مداوم ويتامين ها تامين ميشود. برخي از آنها در اين ماه اهميت بيشتري پيدا ميکنند. شناخت درست ويتامينها و دانستن اين موضوع که بدن هر انساني چه مقدار از هر ويتامين نياز دارد، براي سلامتي بسيار مهم است. دقت کنيد که نياز افراد مختلف به ويتامين ها به عواملي مانند سن، جنسيت، سلامت، بيماري هاي زمينه اي و بستگي دارد. نکته مهم در مصرف ويتامينها اين است که زماني ميتوانند براي بدن موثر باشند که به صورت مداوم و مطابق نياز بدن مصرف شوند. در قسمت دانستنيهاي اکالا بلاگ، همه ويتامينهاي مهم همراه با موارد مصرفشان و اينکه چه غذاها و ميوههايي حاوي اين ويتامين ها هستند، به طور کامل توضيح داده شده است. دانستن اين موضوع که کمبود چه ويتامين هايي خطرناک است، بسيار مهم است. تا بتوانيد با کمک پزشک خود، براي قرار دادن آنها در برنامه غذاييتان برنامه بريزيد.
کنترل مواد ورودي به بدن در هنگام روزه داري داراي اهميت بالايي است. مصرف افطار به همراه شام براي سلامت توصيه ميشود. بهتراست 3 وعده ي غذايي سحري، افطاري وشام را داشته باشيم ودر هروعده ي غذايي از خوردن ميوه وسبزيجات غافل نشويم. البته بايد توجه داشته باشيم که
مصرف نشاسته در وعده ي افطار وسحر
مصرف نشاسته اولين توصيه براي غذاي مورد استفاده در وعده ي افطار وسحراست . براي استفاده از غذاهاي نشاسته اي ميتوان به برنج، ماکاروني، نان هاي سبوس دار اشاره کرد. به دليل ديرهضم بودن نشاسته ي موجود در ماکاروني روزه داران زمان بيشتري را ميتوانند سيربمانندواگرهمراه با سبزيجاتي مانندقارچ،فلفل دلمه اي، نخود فرنگي پخته شودآب مورد نياز وآنتي اکسيدان بدن را تامين ميکند.از برنج ميتوان براي تهيه ي دسرهايي چون فرني، شله زرد استفاذه کرد که سرشار از نشاسته وبا ادويه هاي طعم دهنده اي مثل زعفران مزه دار شده اند. گندم، جو، بلغور ازمنابع نشاسته هستند که از گندم براي تهيه حليم واز جو براي انواع آشها وسوپ ها ميتوان استفاده کرد.
مصرف پروتين در وعده ي افطار وسحر
پروتين دومين مادهي غذايي است که درماه رمضان به ويزه در وعده ي سحربايدازمصرف آن غاقل نشد. مواد پروتيني با ساختار ويژه ي خود به هضم شدن آرام غذا واحساس سيري بلند مدت کمک ميکند. در وعده ي سحر بهتر است ازمواد مغذي که براي کبد ومعده مفيد است، استفاده کنيم. مواد غذايي که حاوي زعفران، کمي کشمش، خلال هايي مثل خلال بادام، پسته باعث قوت بيشتري دربدن ميشوند بهره مند شويد.با کنترل و بالا نگه داشتن ميزان قندخون فرد روزه دار را به ثبات رسيدن سطح خون در طول روز کمک ميکند.مغزها سرشار از پروتين هستند. انواع لبنيات وصيفي جات منابع غني از پروتين ميباشد.
مصرف چربي در ماه رمضان
ازمواد چربي که در وعده هاي غذايي ماه رمضان مفيد است ميتوان به روغن زيتون، روغن نارگيل، ميوه هاي گرمسيري مثل آواکادو، مغزها ازجمله مفز گردو، بادام، دانه هاي سويا ودانه هايي مانند تخم شربتي، تخم کتان ،تخم آفتاب گردان، وانواع کره وروغن هاي حيواني اشاره کرد.
نوشيدني و دسرهاي مخصوص ماه مبارک رمضان
شربت خاک شير، شربت توت فرنگي، ليموناد نعنايي، آب هندوانه و پرتقال، شربت طالبي از جمله نوشيدني هاي هستند که به رفع عطش و باقي ماندن آب در بدن کمک ميکنند.باميه، زولوبيا، حلواي زنجبيلي، حلواي گل سرخ، فرني پرتقالي از دسرهايي هستند که در سفره افطاري مرسوم هستند. در سال هاي پيش که نگراني از بايت ويروس کرونا وجود نداشت، اين موارد به صورت آماده خريداري ميشدند. ولي اکنون بايد با توجه به دستورهاي آشپزي بسياري از آنها را درست کنيم. طرز تهيه باميه در مجله اکالا با توضيحات و بيان نکته هاي مهم هر مرحله و عکس هاي مربوط به هر قسمت، آموزش داده شده است و به کمک آن ميتوانيد در خانه باميه اي درست کنيد که کسي نتواند فرق آن را با باميههاي آماده قنادي تشخيص دهد. ميتوانيد براي مشاهده ساير دستورهاي اشپزي و راههاي مقابله با کرونا و روزه گرفتن در اين روزها را در اينجا ببنديد.
غذاهاي مخصوص سحري
وعده سحر را اصلا دست کم نگيريد. خورشت قيمه، پلوگوشت، رولت مرغ، استامبولي، کباب تابه اي انتخاب هاي خوبي هستند. از سيزيجات تازه و مايعات هم غافل نشويد؛ سبزي جات به خاطر فيبرفراوان وآب فراوان مانع از تشنگي افراد روزه دار درطول روزميشود. مصرف اسفناج ، کلم، کدوسبزموجب کاهش عطش وهم چنين تامين املاح و ويتامين هاي مورد نياز بدن ميشود.
دانلود رایگان
درباره این سایت